Orice ȋnceput este frumos și plin de emoție. Deși poate fi umbrit de temeri și de frica de necunoscut, este o ocazie de schimbare, de a privi lucrurile altfel, de a face lucrurile altfel, de a evolua. Începutul de an școlar vine cu o serie de provocări, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Deși am vrea ca aceste provocări să nu existe, ele vor fi prezente și e necesar să putem găsi modalități eficiente de a le face față.
,,Nimic nu este mai greu pe lume, dar nici nu conduce la rezultate mai uimitoare, ca încercarea de a renunţa la ideea de a fi perfect.’’– ANNA QUINDLEN
,,Nu avem probleme cu ruşinea’’… Nu de puţine ori auzim această afirmaţie! Ruşine este un cuvânt pe care mulţi îl evită. Problema este însă că atunci când nu ne asumăm ruşinea, devenim sclavii ei, iar una din căile prin care aceasta se insinuează în viaţa noastră este chiar perfecţionismul.
Mulţi oameni au atacuri de panică. Totuşi, doar câţiva continuă să manifeste atacuri de panică frecvente sau supărătoare, care încep să le afecteze viaţa de zi cu zi. Când atacurile de panică devin frecvente sau când o persoană petrece mult timp anticipând cu teamă următorul atac de panică, se poate spune că se confruntă cu tulburarea de panică. Unii oameni îşi văd de viaţa lor, în ciuda atacurilor de panică care îi lovesc din senin. Alţii obişnuiesc să evite anumite situaţii. Aceste evitări sunt însă secundare fricii de bază: frica de panică.
Furia nu este în mod necesar o emoţie ‘’rea’’. Având intensitatea potrivită, furia îi poate motiva pe oameni să lupte pentru drepturile lor şi pentru ceea ce este corect şi de asemenea îi poate motiva să exceleze în diverse sporturi sau domenii unde este necesar să adopte o poziţie competitivă.
Armonia Sufletului - Cabinet de Psihologie Sandu Ana-Maria
Str. Theodor Pallady, Nr. 8, Iasi